Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde

Voorbereiding groeihormoon stimulatietest (meisje vanaf 20 kg)

Voorbereiding groeihormoon stimulatietest (meisje vanaf 20 kg)

Medicatieschema

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Binnenkort krijgt uw kind een groeihormoon stimulatietest. Hiervoor moet uw kind drie dagen voor de test geslachtshormonen innemen. In deze folder leest u waarom dat is en vindt u het medicatieschema.

Geslachtshormonen

Wanneer uw kind de pre-puberteitsleeftijd (8-12 jaar) bereikt, worden er meer geslachtshormonen door het lichaam afgegeven. Deze hormonen hebben invloed op de afgifte van het groeihormoon en daarmee ook invloed op de uitslag van de test. Daarom krijgen meisjes vanaf 8 jaar drie dagen voor de test geslachtshormonen toegediend. U heeft hiervoor een recept meegekregen of het recept is digitaal naar uw apotheek verstuurd en dan liggen de medicijnen daar voor uw kind klaar.

Medicatieschema

Het medicijn dat uw kind krijgt is Progynova (17beta-oestradiol). Dit zijn tabletten van 2 mg. Uw kind neemt één keer per dag een tablet (2 mg) in. De tablet moet in één keer ingenomen worden na wat eten met een half glas water of in 1 lepel appelmoes of yoghurt. Niet kauwen op de tabletten, wanneer dit wel gebeurt wordt de kans op misselijkheid groter.

Datum DagTijdstipMedicijn
(1 tablet = 2 mg)
119:001 tablet
219:00 1 tablet
319:001 tablet
4TESTDAG

U kunt ervoor kiezen om het tijdstip van inname aan te passen naar 20:00 uur voor de gehele periode.

Hoe gaan wij om met vertrouwelijke gegevens van uw kind
Zodra uw kind in het ziekenhuis komt, leggen wij persoonlijke gegevens over hem/haar digitaal vast. Die gegevens zijn geheim. Alleen de arts die uw kind behandelt en de zorgverleners die bij de behandeling betrokken zijn mogen deze gegevens inzien. U mag de gegevens van uw kind inzien als uw kind jonger is dan 12 jaar. Is uw kind 12 jaar of ouder, dan moet uw kind hiervoor toestemming geven.

Het ziekenhuis is verplicht om de kwaliteit van zorg te bewaken en verbeteren. Daarom kan het nodig zijn om gegevens te verstrekken aan personen binnen of buiten het ziekenhuis. Het verstrekken van gegevens is aan wettelijke regels gebonden (zie het 'Privacyreglement Patiënten', vraag ernaar bij uw zorgverlener). De kinderartsen vinden dat ook artsen die werkzaam zijn bij het consultatiebureau alle belangrijke medische informatie over uw kind moeten hebben. Deze informatie wordt daarom standaard doorgestuurd aan de arts van het consultatiebureau en zo nodig de schoolarts. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat mondeling én schriftelijk kenbaar maken bij de kinderarts die uw kind behandeld.

Daarnaast kunnen de huisarts, de huisartsenpost en de apotheker een samenvatting van de medische gegevens inzien bij spoedeisende zorg buiten praktijkuren. Meer informatie kunt u lezen in de folder 'Uw rechten en plichten als patiënt'. Deze folder kunt u raadplegen op www.slingeland.nl (klik op: Patiënteninfo > Folders).



Foldernummer: jan 24