Algemeen
Binnenkort mag uw kind naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat u kunt doen voor het verdere herstel van uw kind. In deze folder vindt u alle informatie over het vertrek uit het ziekenhuis en kunt u de adviezen nalezen.
Controle en/of nabehandeling
De arts heeft met u gesproken over een eventuele controle of nabehandeling. Voor de controle wordt een afspraak gemaakt op de polikliniek. De verpleegkundige bespreekt met u welke afspraken voor u gemaakt zijn.
Mobiliteit/activiteit
- Doe uw kind 1 week niet naar school in verband met infectiegevaar
- Laat uw kind 2 weken rustig aan doen. Dus niet sporten, zwemmen, springen, rennen en druk gedrag vertonen. Hierbij is er namelijk kans op een nabloeding.
- Houd uw kind vandaag en morgen binnen, daarna weer naar buiten. Let op met de overgang van koude naar warme temperatuur.
- Controleer uw kind rond 3 uur 's nachts om te zien hoe uw kind erbij ligt. U hoeft uw kind niet wakker te maken.
- Laat uw kind niet te warm douchen.
Voeding
- Geef uw kind minimaal ieder half uur 3 slokken drinken of 3 happen ijs tot 19.00.
- Laat uw kind maximaal 3 kwartier slapen tot 19.00 en laat uw kind daarna weer drinken.
- Eet niet te warm of gekruid.
- Geef geen sinaasappelsap of koolzuurhoudende dranken.
- Geef geen spinazie of banaan: hiervan is bewezen dat het pijnlijk is.
- Bij het eten en bij het nuttigen van melkproducten: spoel na met helder drinken.
Medicijnen
Vandaag ...../......
- Rond 12.00, 17.00 en 23.00 uur paracetamol ........ mg
- Rond 19.00 uur Diclofenac ........ mg
| Morgen ....../......
- Paracetamol: maximale dosis volgens bijsluiter
- Rond 10.00 uur Diclofenac
|
De dag hierna mag uw kind de maximale dosering paracetamol. Bouw de hoeveelheid paracetamol daarna af. Gebruik maximaal 1 week de maximale dosering paracetamol.
Complicaties
- Een nabloeding kan op de dag van de operatie, maar ook nog de 7e tot 10e dag. Een nabloeding gaat in principe niet vanzelf over. Bij een nabloeding braakt een kind helder rood vers bloed of veel zwart braaksel. Uw kind mag de dag van thuiskomst en de ochtend erna nog oud bloed braken, daarna niet meer.
- Is er sprake van een nabloeding? Neem dan contact op met de polikliniek Keel- neus- en oorheelkunde (KNO) tijdens kantooruren via (0314) 32 95 65. Buiten kantooruren kunt u bellen naar (0314) 32 92 96.
- De ontlasting van uw kind kan er donkerder uitzien dan u gewend bent.
- Uw kind kan verhoging krijgen. Heeft uw kind een temperatuur van 38.5°C of hoger? Neem dan contact op met uw huisarts.
Mobiliteit/activiteit
- Breng uw kind 2 tot 3 dagen niet naar school of de opvang in verband met infectiegevaar.
- Houd uw kind vandaag zo veel mogelijk binnen.
- Laat uw kind 1 week rustig aan doen. Dus niet gymmen, springen, zwemmen, rennen en druk gedrag vertonen. Hierbij is er namelijk kans op een nabloeding.
- De neus kan nog iets (bloederig) lekken. Indien het bloed eruit stroomt, leg een cold pack in de nek van uw kind en laat uw kind ijs eten. Stopt het niet? Neem dan contact op met de polikliniek Keel- neus- en oorheelkunde (KNO) tijdens kantooruren via (0314) 32 95 65. Buiten kantooruren kunt u bellen naar de huisartsenpost.
Medicijnen
Vandaag ....../......
- Zo nodig rond 13.00 paracetamol
- Voor de nacht ...... mg paracetamol
| Morgen ....../.......
- Zo nodig paracetamol volgens bijsluiter
|
Mobiliteit/activiteit
- Houd ongeveer 2 weken de oren droog, zo nodig door de oren af te schermen met bekertjes tijdens het haren wassen. Laat uw kind ook ongeveer 2 weken niet zwemmen.
- Laat uw kind vandaag rustig aan doen en thuis blijven. Morgen mag uw kind weer de normale bezigheden oppakken, ook sporten en naar school.
- Uw kind kan een loopoor hebben, mogelijk met wat bloed. Dit mag maximaal 3 dagen aanhouden. Houdt het langer aan? Neem dan contact op met de polikliniek Keel- neus- en oorheelkunde (KNO) tijdens kantooruren via (0314) 32 95 65.
Medicijnen
- Zo nodig mag u paracetamol geven, volgens de bijsluiter.