Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Neurologie

Tremorregistratie

Tremorregistratie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Binnenkort komt u voor een tremorregistratie naar de functieafdeling Neurologie in het Slingeland Ziekenhuis. In deze folder leest u wat u van een tremorregistratie kunt verwachten

Tremor

Een tremor is een ritmische beweging (beven/trillen) van lichaamsdelen, meestal in de armen en/of benen. Deze bewegingen zijn niet of nauwelijks tegen te gaan. Er zijn verschillende soorten tremoren. Meestal kan de neuroloog op basis van lichamelijk onderzoek vaststellen om welke tremor het gaat. Soms is het nodig om ook nauwkeurig te meten onder welke omstandigheden de tremor optreedt. Dit gebeurt met een tremorregistratie.

Tremorregistratie

Met een tremorregistratie worden de onwillekeurige bewegingen gemeten. Tijdens dit onderzoek wordt de snelheid van de tremor bepaald. Ook worden de omstandigheden waarin een tremor optreedt vastgelegd. Bijvoorbeeld of de tremor in een ontspannen houding optreedt of juist bij het aanspannen van de arm en/of hand.

Een tremorregistratie doet geen pijn.

Voorbereiding


Kleding

Bij een tremorregistratie worden uw armen en/of benen onderzocht. Draagt u bij een onderzoek aan de armen bij voorkeur een hemd of T-shirt met korte mouwen. Bij een onderzoek aan de benen kunt u het beste een korte broek of rok aantrekken. Een panty dient u voor het onderzoek uit te trekken. U kunt ook een korte broek of T-shirt meenemen. U kunt zich dan voor het onderzoek omkleden.

Crème

U krijgt tijdens het onderzoek elektroden op uw armen en/of benen geplakt met pleisters. Gebruikt u daarom voor het onderzoek geen badolie, bodylotion of andere crèmes. Deze producten kunnen ervoor zorgen dat de pleisters niet goed vastplakken.

Waar meldt u zich

Meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de baliemedewerker van de functieafdeling Neurologie (eerste etage, route 62).

Het onderzoek

Voor het onderzoek worden met pleisters elektroden op uw armen en benen geplakt. De elektroden op uw huid meten de bewegingen van de tremor.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant. Hij/zij vraagt u om tijdens het onderzoek verschillende houdingen aan te nemen en bepaalde bewegingen en opdrachten uit te voeren, zoals:
Het onderzoek wordt opgenomen op video. Op de video kunnen de laborant en neuroloog achteraf terugzien of de tremor optreedt bij het maken van bepaalde bewegingen of handelingen.

Na het onderzoek worden de elektroden verwijderd. U mag direct na het onderzoek naar huis. U mag gewoon autorijden. Een tremorregistratie heeft voor zover bekend geen bijwerkingen.

Duur onderzoek

Het onderzoek duurt tussen de 30 en 60 minuten.

De uitslag

De uitslag krijgt u van uw behandelend arts.

Vragen

Heeft u nog vragen, stelt u ze dan bij uw bezoek aan de medewerkers van functieafdeling Neurologie. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer (0314) 32 93 38.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.


Foldernummer: feb-24