Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie
Maag-, Darm- en Leverziekten

Fit voor uw operatie

Fit voor uw operatie

Prehabilitatieprogramma

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Prehabilitatie is een programma voorafgaand aan uw operatie, met als doel uw lichamelijke en mentale conditie te verbeteren. Een goede conditie verkleint de kans op complicaties en vergroot de kans op een goed herstel na de operatie. Het prehabilitatieprogramma duurt ongeveer 4 tot 5 weken en bestaat uit vier onderdelen:Fysieke gezondheid is een onderdeel van het prehabilitatieprogramma
1. Fysieke fitheid
Voor de operatie krijgt u een intake bij de fysiotherapeut in het ziekenhuis. Hierbij wordt uw fysieke fitheid beoordeeld. Daarna gaat u thuis trainen om fitter te worden. Dit trainingsprogramma bestaat uit: twee keer per week trainen onder begeleiding van de fysiotherapeut die is aangesloten bij ons oncologienetwerk en drie keer per week zelf thuis trainen.

Voeding is een onderdeel van het prehabilitatieprogramma
2. Voeding
Tijdens een afspraak bij de diëtist bespreekt u uw voedingspatroon. U krijgt voedingsadviezen en indien nodig aanvullende supplementen.

Mentale gezondheid is een onderdeel van het prehabilitatieprogramma
3. Mentaal welbevinden
Voor de operatie komt er veel op u af. Tijdens een afspraak met de verpleegkundig specialist wordt besproken of u behoefte heeft aan extra mentale ondersteuning. Zo nodig verwijzen wij u naar ons Psychosociaal Loket.


Stoppen met roken is een onderdeel van het prehabilitatieprogramma
4. Stoppen met roken (indien van toepassing)
Het is van groot belang dat u stopt met roken om uw conditie te vergroten en de kans op complicaties te verkleinen. In het ziekenhuis adviseren wij het programma van SineFuma op www.rookvrijookjij.nl. Dit programma helpt u om te stoppen met roken.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met uw behandelend arts of de verpleegkundig specialist.


Foldernummer: dec 23