Af te raden: grove vezels | Aanbevolen: fijne vezels |
Brood- en graanproducten Grof volkorenbrood; notenbrood; donker roggenbrood; brood met rozijnen; noten, zaden en/of pitten; muesli;cruesli; granola; zilvervliesrijst; volkorenpasta. | Brood- en graanproducten Bruin- en fijn volkorenbrood zonder noten, zaden en/of pitten; Bambix; Brinta; fijne havermout; griesmeel; fijne tarwevezels; witte rijst; witte mie; witte pasta. |
Fruit Asperges; aubergine; bleekselderij; zuurkool; rabarber; snijbonen; draderige sperziebonen; tuinbonen; grove doperwten; peulvruchten zoals bruine bonen, witte bonen en erwten; taugé; maïs; champignons; nerven van sla en andijvie; grofgesneden rauwkost; venkel. | Fruit Zacht, geschild en ontpit rijp fruit met uitzondering van de onder ‘Af te raden’ genoemde soorten; (gezeefd) vruchtensap; vruchtenmoes. |
Groenten Asperges; aubergine; bleekselderij; zuurkool; rabarber; snijbonen; draderige sperziebonen; tuinbonen; grove doperwten; peulvruchten zoals bruine bonen, witte bonen en erwten; taugé; maïs; champignons; nerven van sla en andijvie; grofgesneden rauwkost; venkel. | Groenten Fijngesneden en goed gaargekookte groenten zoals wortelen, bloemkool, broccoli, andijvie, gehakte spinazie, bietjes, avocado, courgette; zeer fijn gesneden rauwkost; ontvelde tomaat; gekookte aardappelen of aardappelpuree. |
Vlees, vis en vegetarische vervangers Draderig en taai vlees zoals runderlap, biefstuk, rosbief, rookvlees en fricandeau; vis met graten; tempé; vegetarische vervanger met vaste stukjes grove vezels. | Vlees, vis en vegetarische vervangers Gehakt; zacht gebraden vlees; goed fijngesneden en/of gemalen vlees; vis zonder graten; ei; seitan; tofu; vegetarische vervanger zonder vaste stukjes en grove vezels. |
Overige Gortepap; grove havermoutpap; koek, gebak of cake met stukken fruit, noten, pitten of rozijnen; noten; pinda´s; pitten en zaden; olijven; popcorn; amandelspijs; drop en toffees. | Overige Koek, gebak, cake of chocolade zonder stukken fruit, noten of rozijnen; biscuits (met fijne vezels). |