Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Anesthesiologie / Pijnbestrijding

Muziek voor, tijdens en na de operatie

Muziek voor, tijdens en na de operatie

Het positieve effect van muziek op operatiepatiënten

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Binnenkort wordt u geopereerd. Omdat muziek een positief effect heeft op operatiepatiënten, nodigen wij u uit om uw eigen muziek mee te nemen naar de operatiekamer.

Het effect van muziek

Uit onderzoek blijkt dat het luisteren van muziek meerdere voordelen biedt voor operatiepatiënten, zowel voor, tijdens als na de operatie. Muziek zorgt er onder andere voor dat:
Muziek kent geen bijwerkingen.

Uw eigen muziek meenemen

Indien u rondom uw operatie muziek wil luisteren, verzoeken wij u om uw eigen muziek mee te nemen. Houdt u hierbij rekening met het volgende:

Verloop in de operatiekamer

Indien u onder narcose wordt gebracht, moet de koptelefoon bij het in slaap vallen even af. Onverwachte geluiden kunnen ongewenste reacties in het lichaam uitlokken.

De anesthesiemedewerker zet de muziek weer aan op het moment dat u volledig onder narcose bent.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan naar het secretariaat van het pre-operatief spreekuur. Het telefoonnummer is (0314) 32 97 80. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: feb-24