AlgemeenEpilepsie heeft een grote invloed op iemands leven. Niet alleen uzelf, maar ook uw partner en/of familieleden hebben vaak behoefte aan uitleg, ondersteuning en begeleiding. In deze folder leest u wat de epilepsieverpleegkundige voor u kan betekenen.
Verpleegkundig epilepsiespreekuurU kunt bij de epilepsieverpleegkundige terecht voor informatie, advies en begeleiding rondom de volgende onderwerpen:
- ziekteverschijnselen van epilepsie;
- medicijnen;
- de gevolgen voor mensen in uw omgeving;
- omgaan met epilepsie in het dagelijks leven (werk, sport, vakantie, etc.);
- hoe te handelen bij een aanval (insult).
Daarnaast bewaakt de epilepsieverpleegkundige de voortgang van de zorg. Ook kan ze u een luisterend oor bieden als u behoefte heeft uw verhaal te delen. Zo nodig verwijst de epilepsieverpleegkundige u, in overleg met de neuroloog, door naar andere hulpverleners en/of hulpverlenende instanties.
Een afspraak bij de epilepsieverpleegkundige duurt ongeveer 1 uur. Ook uw partner of andere naaste is van harte welkom. U kunt altijd een vervolgafspraak maken met de epilepsieverpleegkundige.
Afspraak makenUw neuroloog of uw huisarts kan u doorverwijzen naar het verpleegkundig spreekuur. Als u al bekend bent met epilepsie, kunt u ook zelf contact opnemen om een afspraak te maken. Een afspraak kunt u maken via het secretariaat van de polikliniek Neurologie. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur op telefoonnummer (0314) 32 95 76.
Waar meldt u zichHet verpleegkundig spreekuur vindt plaats op de polikliniek Neurologie, route 38. U kunt zich melden bij de secretaresse.
Vragen
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek Neurologie. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer (0314) 32 95 76 of via de mail
epilepsie.verpleegkundige@slingeland.nl.
Hoe gaan wij met uw vertrouwelijke gegevens omZodra u zich meldt in het ziekenhuis, leggen wij persoonlijke gegevens over u digitaal vast. Die gegevens zijn geheim. Alleen de arts die u behandelt, de zorgverleners die bij uw behandeling betrokken zijn en uzelf mogen uw gegevens inzien. Het ziekenhuis is verplicht om de kwaliteit van zorg te bewaken en verbeteren. Daarom kan het nodig zijn om gegevens te verstrekken aan personen binnen of buiten het ziekenhuis. Het verstrekken van gegevens is aan wettelijke regels gebonden (zie het ‘Privacyreglement Patiënten’, vraag ernaar bij uw zorgverlener).
Wanneer zorgverleners van verschillende zorginstanties samenwerken bij uw behandeling, noemt men dit ketenzorg. Als het voor een goede behandeling of verzorging noodzakelijk is dat de zorgverleners uit de keten toegang hebben tot uw patiëntgegevens, dan is dit toegestaan. Dit is echter alleen toegestaan als u van tevoren duidelijk bent geïnformeerd over welke hulpverleners van welke zorginstanties deel uitmaken van deze keten en u hier geen bezwaar tegen heeft.
Daarnaast kunnen uw huisarts, de huisartsenpost en uw apotheker een samenvatting van uw medische gegevens inzien bij spoedeisende zorg buiten praktijkuren. Meer informatie kunt u lezen in de folder '
Uw rechten en plichten als patiënt'. Deze folder kunt u raadplegen op www.slingeland.nl.