Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Plastische Chirurgie

Weer naar huis na een poliklinische ingreep bij Plastische Chirurgie

Weer naar huis na een poliklinische ingreep bij Plastische Chirurgie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

U heeft een kleine plastisch chirurgische ingreep ondergaan en u mag weer naar huis. In deze folder vindt u belangrijke informatie voor na uw ingreep.

Algemene leefregels


Activiteiten

Een chirurgische ingreep kan invloed hebben op uw lichamelijke conditie. Wij adviseren u om voldoende rust en tijd te nemen om te herstellen.

Roken

Roken is niet goed voor de genezing van de wond. Indien u rookt, adviseren wij u om vanaf twee weken vóór de ingreep tot drie weken ná de ingreep niet te roken.

Hechtingen

U dient de aangebrachte hechtstrips te laten zitten tot de controleafspraak bij de plastisch chirurg of verpleegkundige op de polikliniek.

Medicijnen

Gebruik bij pijnklachten bij voorkeur Paracetamol (4 x daags 1 of 2 tabletten van 500 mg). Gebruik geen ontstekingsremmende middelen zoals Brufen, Ibuprofen of Naprosyne. Dit vergroot de kans op een nabloeding.

Zon/zonnebank

Wij raden u af om te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan zolang het litteken nog rood is.

Make-up

Tot een week na het verwijderen van de hechtingen mag u geen make-up gebruiken in het gebied van de wond.

Speciale instructies

Voor een goede genezing van de wond, adviseren wij u het volgende:

Controleafspraak

Tijdens de controleafspraak verwijdert de arts of verpleegkundige de hechtingen en wordt de wond gecontroleerd. Ook bespreekt de arts of verpleegkundige eventueel de uitslag van weefselonderzoek. De secretaresse maakt deze controleafspraak voor u. Uw controleafspraak is ............. dagen/weken na de ingreep. De exacte datum staat op uw afsprakenkaartje. De duur van deze controleafspraak betreft:

Na uw laatste afspraak

Als uw litteken pijnlijk, rood of dikker wordt, geneest het misschien niet goed. Indien u geen afspraken meer heeft op de polikliniek Plastische Chirurgie, kunt u het beste een nieuwe afspraak maken. De plastisch chirurg kijkt dan wat er gedaan moet worden om de genezing van het litteken te bevorderen. Maakt u ook gerust een nieuwe afspraak op de polikliniek als u andere klachten heeft, waarvan u vermoedt dat ze het gevolg zijn van de ingreep.

Complicaties

Wanneer zich infectieverschijnselen voordoen zoals koorts, maar ook bij warmte, zwelling, pijn en/of roodheid van het wondgebied, dient u tijdens kantooruren contact op te nemen met de polikliniek Plastische Chirurgie op telefoonnummer (0314) 32 99 44. Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw eigen huisartsenpost. De dienstdoende huisarts zal dan gaan overleggen met de dienstdoende plastisch chirurg. (Patiënten die aangesloten zijn bij de Huisartsenpost Oude IJssel in Doetinchem kunnen bellen naar: (085) 48 53 444).

Indien uw behandeltraject in het ziekenhuis al is beëindigd, dan kunt u met vragen en problemen contact opnemen met uw huisarts.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 1530-feb 24