Logo Slingeland Ziekenhuis.
Topbalk beeld rechts.
Topbalk beeld midden.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen


Gemengd verplegen


Gemengd verplegen
Bij gemengd verplegen worden zowel mannen als vrouwen op één kamer opgenomen. Dit gebeurt in principe op alle verpleegafdelingen van ons ziekenhuis, met uitzondering van de kraamafdeling.

Waarom gemengd verplegen
Redenen waarom wij mannen en vrouwen op één kamer verplegen, zijn:
Privacy en sfeer
U ziet mogelijk een nadeel aan gemengd verplegen. Misschien verwacht u minder privacy doordat u niet alleen met mannen of vrouwen op een kamer ligt. Wij nemen maatregelen om dat te voorkomen. De artsen en de verpleegkundigen houden rekening met uw privacy tijdens de artsenvisite en tijdens de behandeling. Uit ervaring blijkt overigens dat gemengd verplegen een positieve invloed heeft op de sfeer op de betreffende zaal: die is vaak wat meer ontspannen.

Bezwaar

Vóór uw opname
U kunt aangeven dat u niet op een gemengde kamer wilt liggen. Dit kan betekenen dat wij uw opname moeten uitstellen omdat er op dat moment alleen plaatsen zijn op een gemengde kamer.

Tijdens opname
Als u op een gemengde kamer ligt en u heeft hier bezwaar tegen dan kunt u dit bij de verpleegkundige aangeven. De verpleegkundige regelt zo spoedig als mogelijk is een andere kamer voor u.

Vragen
Mocht u vragen hebben over gemengd verplegen dan kunt u bellen naar het Centraal Planbureau van het Slingeland Ziekenhuis, telefoonnummer (0314) 32 91 76.


Foldernummer: 138-jun 19