Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Urologie

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Algemeen
Binnenkort krijgt u een uroflowmetrie. Bij dit onderzoek plast u in een speciaal toilet. Hierin bevindt zich een meetapparaat dat de kracht van uw straal en de hoeveelheid die u uitplast, berekent.

toilet
Afbeelding: het toilet waarop u plast.

Voorbereiding
U dient voor dit onderzoek een volle blaas te hebben. Onder een 'volle' blaas verstaan wij: die blaasvulling en die aandrang om te plassen, waarmee u normaal gesproken thuis ook naar het toilet gaat. Voor dit onderzoek is het namelijk nodig dat u een plas kunt doen. Drink daarom ruim voor het onderzoek voldoende en probeer de plas enkele uren op te houden.

Tip
Begin de dag voor het onderzoek al met veel drinken (maximaal 2,5 liter). Zo zorgt u ervoor dat u op de dag van het onderzoek een hogere urineproductie heeft.

Waar meldt u zich
Meldt u zich bij de secretaresse van de polikliniek Urologie in het Slingeland Ziekenhuis (route 100).

Het onderzoek
Een medewerker brengt u naar het speciaal toilet. Hier plast u op de manier zoals u dat thuis ook gewend bent (zittend/staand). Er blijft niemand bij u terwijl u plast. Nadat u heeft geplast, maakt de verpleegkundige een echo van uw blaas om te kijken of u helemaal heeft uitgeplast.

Vragen
Heeft u nog vragen, stelt u ze dan bij uw bezoek aan de polikliniek of neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer (0314) 32 95 72.


Foldernummer: 989-mei 22