Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Oogheelkunde

Recidiverende erosie

Recidiverende erosie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Bij u is de diagnose 'recidiverende erosie' gesteld. Dit is een beschadiging van het hoornvlies.

Hoornvlies

Het hoornvlies (cornea) is het glasheldere voorste deel van het oog. Het ligt vóór de iris, het deel dat de kleur van het oog bepaalt. Door het hoornvlies komt het licht het oog binnen. Het buitenste deel van het hoornvlies is bedekt door een dun laagje 'huid' (epitheel). Bij een recidiverende erosie is het epitheel beschadigd.


Afbeelding: hoornvlies

Klachten

Een recidiverende erosie is vaak erg pijnlijk, vooral wanneer u met uw ogen knippert. U hebt ook veel last van tranen en kunt slecht licht verdragen. De klachten treden vaak op gedurende de nacht of bij het openen van de ogen als u 's ochtends wakker wordt. Het is mogelijk dat u tijdelijk minder ziet. Meestal nemen de klachten binnen enkele uren af.

Oorzaken

Er zijn twee oorzaken voor deze aandoening:

Behandeling

Er zijn een aantal behandelingsmogelijkheden:Zo nodig verwijst de arts u door naar een gespecialiseerd oogziekenhuis.

Vragen

Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen, dan neemt de oogarts deze tijdens het spreekuur graag met u door. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Natuurlijk kunt u met uw vragen ook telefonisch bij ons terecht. Telefoonnummer polikliniek Oogheelkunde: (0314) 32 96 14.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.



Foldernummer: 1417-feb 24