Logo Slingeland Ziekenhuis.
Topbalk beeld rechts.
Topbalk beeld midden.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

Oogheelkunde


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Ooginfectie met het adenovirus


Algemeen
Uw oogarts heeft bij u een ooginfectie met het adenovirus geconstateerd. In deze folder leest u wat het adenovirus is en wat u er tegen kunt doen.

Wat is het adenovirus
Het adenovirus is een gewoon verkoudheidsvirus. Een ooginfectie met het adenovirus is vervelend en u kunt er geruime tijd last van hebben. Het is ongevaarlijk en over het algemeen geneest de infectie spontaan. Wel kan de gezichtsscherpte tijdens de infectie verminderd zijn. Kleine littekens op het oog kunnen langere tijd klachten geven. Zolang uw ogen geïnfecteerd zijn, bent u zeer besmettelijk voor mensen in uw omgeving gedurende twee tot drie weken na aanvang van de klachten.

Behandeling
Antibioticadruppels helpen niet bij een virusinfectie. De infectie moet vanzelf overgaan. Soms schrijft de oogarts druppels en/of zalf voor om een infectie met bacteriën te voorkomen.

Leefregels
Wij raden u aan uw ogen zo min mogelijk aan te raken en vaak uw handen te wassen. U kunt uw tranende ogen deppen met zakdoekjes, die u direct na gebruik weggooit. Het gezamenlijk gebruiken van handdoeken, oogdruppels en oogmake-up met huisgenoten raden wij u af. Tijdens een virusinfectie van uw oog mag u geen contactlenzen dragen. Draagt u in plaats daarvan een bril. U kunt uw contactlenzen weer gebruiken wanneer de klachten geheel over zijn.

Duur van de infectie
Een ooginfectie met het adenovirus duurt ongeveer drie weken. Soms kunt u er langer last van houden.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan neemt de oogarts deze tijdens het spreekuur graag met u door. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Natuurlijk kunt u met uw vragen ook telefonisch bij ons terecht. Telefoonnummer polikliniek Oogheelkunde: (0314) 32 96 14.

Hoe gaan wij met uw vertrouwelijke gegevens om
Zodra u zich meldt in het ziekenhuis, leggen wij persoonlijke gegevens over u digitaal vast. Die gegevens zijn geheim. Alleen de arts die u behandelt, de zorgverleners die bij uw behandeling betrokken zijn en uzelf mogen uw gegevens inzien. Het ziekenhuis is verplicht om de kwaliteit van zorg te bewaken en verbeteren. Daarom kan het nodig zijn om gegevens te verstrekken aan personen binnen of buiten het ziekenhuis. Het verstrekken van gegevens is aan wettelijke regels gebonden (zie het ‘Privacyreglement Patiënten’, vraag ernaar bij uw zorgverlener).

Wanneer zorgverleners van verschillende zorginstanties samenwerken bij uw behandeling, noemt men dit ketenzorg. Als het voor een goede behandeling of verzorging noodzakelijk is dat de zorgverleners uit de keten toegang hebben tot uw patiëntgegevens, dan is dit toegestaan. Dit is echter alleen toegestaan als u van tevoren duidelijk bent geïnformeerd over welke hulpverleners van welke zorginstanties deel uitmaken van deze keten en u hier geen bezwaar tegen heeft.

Daarnaast kunnen uw huisarts, de huisartsenpost en uw apotheker een samenvatting van uw medische gegevens inzien bij spoedeisende zorg buiten praktijkuren. Meer informatie kunt u lezen in de folder 'Uw rechten en plichten als patiënt'. Deze folder kunt u raadplegen op www.slingeland.nl.Foldernummer: 1460-aug 18