Algemeen
Uw oogarts heeft bij u een ooginfectie met het adenovirus geconstateerd. In deze folder leest u wat het adenovirus is en wat u er tegen kunt doen.
Wat is het adenovirus
Het adenovirus is een gewoon verkoudheidsvirus. Een ooginfectie met het adenovirus is vervelend en u kunt er geruime tijd last van hebben. Het is ongevaarlijk en over het algemeen geneest de infectie spontaan. Wel kan de gezichtsscherpte tijdens de infectie verminderd zijn. Kleine littekens op het oog kunnen langere tijd klachten geven. Zolang uw ogen geïnfecteerd zijn, bent u zeer besmettelijk voor mensen in uw omgeving gedurende twee tot drie weken na aanvang van de klachten.
Behandeling
Antibioticadruppels helpen niet bij een virusinfectie. De infectie moet vanzelf overgaan. Soms schrijft de oogarts druppels en/of zalf voor om een infectie met bacteriën te voorkomen.
Leefregels
Wij raden u aan uw ogen zo min mogelijk aan te raken en vaak uw handen te wassen. U kunt uw tranende ogen deppen met zakdoekjes, die u direct na gebruik weggooit. Het gezamenlijk gebruiken van handdoeken, oogdruppels en oogmake-up met huisgenoten raden wij u af. Tijdens een virusinfectie van uw oog mag u geen contactlenzen dragen. Draagt u in plaats daarvan een bril. U kunt uw contactlenzen weer gebruiken wanneer de klachten geheel over zijn.
Duur van de infectie
Een ooginfectie met het adenovirus duurt ongeveer drie weken. Soms kunt u er langer last van houden.
Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan neemt de oogarts deze tijdens het spreekuur graag met u door. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Natuurlijk kunt u met uw vragen ook telefonisch bij ons terecht. Telefoonnummer polikliniek Oogheelkunde: (0314) 32 96 14.Uw privacy en onze geheimhouding
Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘
Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op
folders.slingeland.nl.