Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Oogheelkunde

Polikliniek Oogheelkunde

Polikliniek Oogheelkunde

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

U bent doorverwezen naar de polikliniek Oogheelkunde. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek Oogheelkunde.

Het specialisme Oogheelkunde houdt zich bezig met ziekten van het oog, de oogkas, de oogleden en de traanwegen. Ook bij aandoeningen van het centrale zenuwstelsel of aan andere algemene aandoeningen, is er soms een bezoek aan de oogarts nodig. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld suikerziekte of een verhoogde bloeddruk.

De klachten waarmee u op de polikliniek Oogheelkunde terecht kunt, zijn zeer verschillend: slechter zien, dubbelzien, gezichtsvelduitval, traanklachten en klachten van de oogleden. Komen er oogziektes voor in de familie, dan kan dat eveneens een reden zijn om de oogarts te raadplegen.

Medewerkers polikliniek

De volgende medewerkers werken op de polikliniek Oogheelkunde:

Afspraak maken


Verwijzing door huisarts

U kunt digitaal een afspraak maken via www.slingeland.nl of telefonisch bij de polikliniek Oogheelkunde op telefoonnummer (0314) 32 97 77. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur.

Verhinderd

Bent u voor uw afspraak verhinderd, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de polikliniek Oogheelkunde. De medewerkers zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer (0314) 32 97 77.

Voorbereiding polikliniekbezoek


Wat neemt u mee bij uw eerste bezoek

Wat neemt u mee bij een vervolgbezoek

Eerste bezoek aan de polikliniek

De polikliniek Oogheelkunde bevindt zich rechts van de rotonde bij de ingang van het parkeerterrein (ingang G). Vanaf het parkeerterrein staat de richting naar de polikliniek op borden aangegeven.

De TOA of optometrist onderzoekt uw ogen en neemt de gezichtsscherpte op. Zo nodig meten wij uw oogdruk en druppelen wij uw ogen. Daarna neemt u opnieuw plaats in de wachtruimte. De druppels zorgen ervoor dat uw pupil verwijdt zodat de oogarts uw ogen beter kan onderzoeken. Nadat de druppels 15 tot 20 minuten zijn ingewerkt, roept de oogarts of optometrist u binnen voor het onderzoek.

Verkeersdeelname na het eerste bezoek

Wij adviseren u na het bezoek aan de oogarts niet zelf auto te rijden. Door de oogdruppels heeft u een verminderd gezichtsvermogen. Dit kan twee tot zes uur aanhouden. Komt u met het openbaar vervoer of de taxi, neem dan iemand mee die u kan begeleiden.

Vervolgonderzoek en -behandeling

Als de oogarts daar aanleiding toe ziet, vindt er vervolgonderzoek en/of -behandeling plaats. Deze vervolgonderzoeken en/of -behandelingen vinden plaats op de polikliniek Oogheelkunde, tenzij anders wordt vermeld. U kunt daarvoor een afspraak maken bij de balie van de polikliniek Oogheelkunde.

Bij onderzoeken kan het gaan om:Bij poliklinische oogheelkundige behandelingen kan het gaan om:Bij een oogheelkundige dagbehandeling (operatie) kan het gaan om:Uitleg over bovenstaande onderzoeken en behandelingen krijgt u van uw oogarts, optometrist, TOA of secretaresse.

Filmpjes en folders

Van enkele aandoeningen en behandelingen, onder andere over staar, zijn filmpjes beschikbaar. Deze kunt u bekijken op de website van het Slingeland Ziekenhuis, www.slingeland.nl.

Ook zijn over de meeste onderzoeken en behandelingen folders beschikbaar. Deze kunt u inzien op www.slingeland.nl. Folders zijn ook verkrijgbaar bij de TOA of bij de receptie van de polikliniek Oogheelkunde.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan neemt de oogarts deze tijdens het spreekuur graag met u door. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Natuurlijk kunt u met uw vragen ook telefonisch bij ons terecht:
Telefoonnummer polikliniek Oogheelkunde: (0314) 32 96 14.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.


Foldernummer: 1226-sep 24