Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie

De podotherapeut

De podotherapeut

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

De specialist heeft u verwezen naar de podotherapeut.

Podotherapie is een paramedisch beroep. De podotherapeut behandelt voet- en voetgerelateerde klachten. Veel voorkomende klachten die een podotherapeut kan behandelen zijn bijvoorbeeld overbelastingsklachten aan weke delen (pezen en spieren), ingegroeide nagels en afwijkende teen- en voetstanden. Meestal maakt de podotherapeut een therapie (hulpmiddel) die helpt uw klachten te verminderen. Denkt u hierbij aan op maat gemaakte zolen, ortheses (teenstukjes) en nagelbeugels.

De podotherapeut in het ziekenhuis onderzoekt vooral diabetespatiënten vanwege de vaak voorkomende beperkte doorbloeding en verminderde gevoelswaarneming in de voeten. Samen met pedicures uit de regio stelt de podotherapeut een behandelplan op en bepalen zij welke voetzorg daarvoor nodig is.

In het ziekenhuis werkt de podotherapeut nauw samen met de internist, de vaatchirurg, de revalidatiearts, de gipsverbandmeester en de diabetesverpleegkundige.

De podotherapeut die werkzaam is in het Slingeland Ziekenhuis is mevrouw Luiten-Schoemaker. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Afspraak maken

De podotherapeut werkt bij voorkeur op verwijzing van een huisarts of specialist. U kunt op maandag tussen 09.00 en 17.00 uur en op woensdag en donderdag tussen 09.00 en 13.00 uur een afspraak maken met mevrouw Luiten-Schoemaker op telefoonnummer (085) 876 98 91. De podotherapeut werkt iedere maandagochtend en donderdagmiddag in het ziekenhuis.

Locatie

De podotherapie vindt plaats in het souterrain, route 12.

Vergoeding

Het verschilt per zorgverzekeraar of podotherapie wordt vergoed. Wij raden u daarom aan om uw eigen polis goed door te lezen (kijk zowel onder podotherapie als onder hulpmiddelen) of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.


Vragen

Heeft u nog vragen, stel ze dan bij uw bezoek aan de podotherapeut.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 1011-nov 23