Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie

Tenniselleboog

Tenniselleboog

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Bij een bezoek aan de polikliniek heeft de chirurg u verteld dat hij u kan behandelen aan een tenniselleboog. Deze folder geeft u een globaal overzicht van de oorzaak van een tenniselleboog, de daarbij voorkomende klachten en de meest gebruikelijke behandelingsmogelijkheden. Bedenkt u bij het lezen van deze folder dat de situatie voor iedereen weer anders kan zijn.

Wat is een tenniselleboog

Een tenniselleboog komt vaak voor en geeft aanleiding tot pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar de onderarm. De pijnklachten treden op wanneer de strekspieren van de pols en hand moeten worden aangespannen, bijvoorbeeld als we iets met de hand willen oppakken. De oorsprong van de strekspieren van de pols en hand zit vast aan de buitenzijde van de elleboog. Wanneer je daar op drukt, doet het ter plaatse ook pijn.

Waardoor een tenniselleboog ontstaat, is niet duidelijk. Het heeft niets met tennissen zelf te maken. Het zou kunnen zijn, dat de strekspieren te zeer gespannen of overbelast zijn geraakt. Daardoor kan er irritatie ontstaan bij de aanhechting van de spieren aan de buitenzijde van de elleboog.De behandeling van een tenniselleboog

Er zijn vele behandelingsmogelijkheden voor een tenniselleboog.

Belangrijk

Het is niet te zeggen welke behandelings­mogelijkheid duidelijk beter of slechter is. Een bepaalde methode heeft bij de ene patiënt wel en bij een andere patiënt geen resultaat. Uw arts stelt, in overleg met u, een behandelingsplan op.

Mogelijke complicaties

Zoals voor alle ingrepen geldt, is ook de chirurgische behandeling van een tenniselleboog niet vrij van de kans op complicaties. Toch treden nabloedingen of infectie zelden op.

Het kan zijn, dat u na de chirurgische behandeling pijn hebt van de operatie zelf. Met een milde pijnstiller (paracetamol) is dat te bestrijden. De arts zal u adviseren een sling te dragen. Hetzelfde geldt voor de inspuiting met hydrocortison. Als de verdovingsvloeistof is uitgewerkt, is het gebied pijnlijk. Ook deze pijn is met een milde pijnstiller te bestrijden.

Bij complicaties

Als er complicaties optreden wanneer u weer thuis bent, kunt u contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts is op de hoogte van uw situatie. Buiten kantoortijden en in het weekend kunt u de huisartsenpost bellen.

Vragen

Heeft vóór de behandeling nog vragen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de secretaresse van de polikliniek Chirurgie, telefoonnummer (0314) 32 99 88.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 389-nov 23