Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde
Verpleegafdeling B0
Neonatologie

Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie

Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Het Slingeland Ziekenhuis beschikt over twee couveusesuites op de afdeling Neonatologie. De couveusesuites zijn bedoeld voor kinderen die na de geboorte medische zorg nodig hebben. De couveusesuites bieden ouders/verzorgers de mogelijkheid te overnachten bij hun kind en nauw betrokken te zijn bij de zorg.

U en uw partner kunnen 24 uur per dag bij uw kind in de couveusesuite verblijven. Door het verblijf in de suite ontstaat meer rust en privacy voor u en uw kind.

Verblijf in de couveusesuite

In het Slingeland Ziekenhuis werken we volgens ‘gezinsgerichte zorg’. Dit houdt in dat het gezin centraal staat in onze zorgverlening. Wij ondersteunen u en moedigen u aan om actief deel te nemen in de zorg voor uw kind op het niveau en in de mate waarin u dit zelf wenst. Eén van de uitgangspunten van gezinsgerichte zorg is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden. Wij bieden daarom de mogelijkheid bij uw kind te verblijven op de couveusesuite.

Als de couveusesuite niet beschikbaar is, kan er worden uitgeweken naar de kraam- of kinderafdeling waar moeder en kind samen kunnen verblijven als de gezondheid van het kind dit toelaat.

Praktische informatie over uw verblijf

Als uw kind meer zorg nodig heeft

Het kan voorkomen dat uw kind tijdens de opname meer zorg en behandeling nodig heeft dan de zorg die wij kunnen bieden in de couveusesuite. Dan wordt uw kind opgenomen op de couveuseafdeling van de afdeling Neonatologie. Uw verblijf in de couveusesuite wordt dan beëindigd. Als er plaats is op de kraamafdeling wordt u daar weer opgenomen. Is er geen plaats, dan gaat u naar huis.

Na de kraamperiode: rooming in

De verpleegkundige vertelt u welke mogelijkheden er zijn om na de kraamperiode nog gebruik te maken van de couveusesuite. Bijvoorbeeld om bij naderend ontslag uw kind volledig zelf te verzorgen. Dit noemen we rooming-in. Wij bieden u hiermee de mogelijkheid om toch in het ziekenhuis bij uw kind te verblijven, zonder dat u zelf bent opgenomen. Wij verrichten dan ook geen controles meer bij u. Bij rooming-in zorgt u zelf voor materialen die u als kraamvrouw nog nodig heeft in de kraamperiode, bijvoorbeeld zoogcompressen en maandverbanden.

Vragen

Heeft u vragen over de couveusesuite? Stel ze gerust aan de verpleegkundige.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 2062-mrt 24