Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde
Verpleegafdeling B0
Neonatologie

Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie

Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Algemeen
Het Slingeland Ziekenhuis beschikt over twee couveusesuites. De couveusesuites zijn bedoeld voor kinderen die na de geboorte meer zorg nodig hebben, en de moeder. U kunt 24 uur per dag bij uw kind in de couveusesuite verblijven. Uw partner kan in de suite blijven overnachten. Door het verblijf in de suite ontstaat meer rust en privacy voor u en uw kind. De couveusesuites zijn onderdeel van de afdeling Neonatologie.

Verblijf in de couveusesuite
U kunt minimaal 3 x 24 uur samen met uw partner in de couveusesuite verblijven. Na drie dagen bestaat de kans dat u de suite moet verlaten. Meestal is dat vóór 12.00 uur ’s middags. U gaat dan terug naar de kraamafdeling. Indien de couveusesuite later weer vrij is, heeft u opnieuw de mogelijkheid om hierin te verblijven.

Praktische informatie over uw verblijf

Als uw kind meer zorg nodig heeft
Het kan voorkomen dat uw kind tijdens de opname meer zorg en behandeling nodig heeft dan de zorg die wij kunnen bieden in de couveusesuite. Dan wordt uw kind opgenomen op de couveuseafdeling van de afdeling Neonatologie. Uw verblijf in de couveusesuite wordt dan beëindigd. Als er plaats is op de kraamafdeling wordt u daar weer opgenomen. Is er geen plaats, dan gaat u naar huis.

Na de kraamperiode: rooming in
De verpleegkundige vertelt u welke mogelijkheden er zijn om na de kraamperiode nog gebruik te maken van de couveusesuite. Bijvoorbeeld om bij naderend ontslag uw kind volledig zelf te verzorgen. Dit noemen we rooming-in. Wij bieden u hiermee de mogelijkheid om toch in het ziekenhuis bij uw kind te verblijven, zonder dat u zelf bent opgenomen. Wij verrichten dan ook geen controles meer bij u. Ook krijgt u alleen nog ontbijt van het ziekenhuis en niet drie maaltijden per dag. Wel kunt u tegen betaling gebruikmaken van de maaltijden in het ziekenhuis. De medewerker Gastenservice kan u hier meer over vertellen.

Vragen
Heeft u vragen over de couveusesuite? Stel ze gerust aan de verpleegkundige.


Foldernummer: 2062-jul 21