Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cardiologie

Thuismeting bij hartfalen

Thuismeting bij hartfalen

Controle via de ThuismeetApp

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Thuismeting

Uw hartfalenverpleegkundige heeft met u gesproken over thuismeting bij hartfalen. Dit gebeurt met de zogenaamde ThuismeetApp. De ThuismeetApp is een eenvoudig programma dat u zelf bedient op een iPad (tablet).

Met dit programma kunnen u en uw zorgverleners zien hoe het met uw gezondheid gaat. Een mogelijke verslechtering van uw conditie wordt eerder opgemerkt en de juiste behandeling kan eerder worden ingezet. Daarnaast geeft het programma u adviezen om op een goede manier met hartfalen en uw gezondheid om te gaan.

Metingen

De ThuismeetApp op de iPad leidt u langs de benodigde metingen. Denk bijvoorbeeld aan een vragenlijst, een speciaal aangesloten weegschaal en een bloeddrukmeter. Door een simpele druk op de knop stuurt u uw gegevens naar het Medisch Service Center (MSC) van Sensire. De medewerkers van het MSC controleren of de uitslagen van de metingen goed zijn. Daarnaast ziet u zelf ook de resultaten op het scherm.

Verslechtering

Mochten de resultaten van de meting afwijkend zijn, dan neemt een medewerker van het MSC (via beeldbellen) contact met u op.

Als er echt iets aan de hand lijkt te zijn, wordt uw hartfalenverpleegkundige ingeschakeld. De hartfalenverpleegkundige kan, indien nodig, vervolgens actie ondernemen.

Deelnemen

Als u gebruik wilt maken van deze ThuismeetApp, kunt u dit aangeven bij de hartfalenverpleegkundige. De hartfalenverpleegkundige begeleidt u onder supervisie van de cardioloog.

"Vroeger wist ik niet zeker of het goed of slecht met me ging. Ik kon een verslechtering niet altijd herkennen. Nu kan ik dat wél, en bovendien weet ik beter wat ik zelf al kan doen. De zekerheid dat er bij ernstige verslechtering direct een zorgverlener meekijkt, geeft mij veel rust"
.
Paul de Groot, hartfalenpatiënt.

De ThuismeetApp is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Slingeland Ziekenhuis, Sensire en Focus Cura.


Foldernummer: 2018-jan 24