Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cosmetische Dermatologie Slingeland
Dermatologie

Cosmetische dermatologie Slingeland

Cosmetische dermatologie Slingeland

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Het uiterlijk en de conditie van de huid kan door specifieke dermatologische behandelingen sterk verbeteren. De dermatologen van het Slingeland Ziekenhuis bieden diverse cosmetische dermatologische behandelingen aan. Daarmee komen zij tegemoet aan de vraag naar een oplossing voor ontsierende huidafwijkingen en verouderingsverschijnselen van de huid. Over het algemeen zal een zorgverzekeraar deze behandelingen niet vergoeden.

Betrouwbare en deskundige aanpak van uw cosmetische huidproblemen

U kunt bij de polikliniek Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis terecht voor de cosmetische behandeling van:De dermatologen krijgen bij deze cosmetische behandelingen ondersteuning van een deskundige en ervaren huidtherapeut. Informatie over de verschillende behandelingen kunt u vinden op onze website https://dermatologie.slingeland.nl.

Gang van zaken


Intakegesprek

Als u informatie wilt of vragen heeft over een cosmetisch huidprobleem, dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig.

De kosten van dit eerste consult zijn € 30,-. Als u nadien besluit om een cosmetische behandeling te ondergaan dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de kosten van de eerste behandeling.

Tijdens het intakegesprek geeft de huidtherapeut of dermatoloog een persoonlijk en objectief advies over uw situatie. Daarbij worden ook het te verwachten resultaat van de behandeling, de nazorg, de mogelijke risico's en de kosten besproken.

In bezit van een verwijsbrief of al patiënt

Als u een verwijzing van de huisarts of specialist heeft gekregen voor uw dermatologische probleem, dan kunt u hiervoor een afspraak maken op de polikliniek Dermatologie. De dermatoloog zal tijdens de afspraak vast stellen wat er aan de hand is met uw huid. Tevens stelt de arts vast of het een dermatologisch en/of cosmetisch probleem betreft. Mocht er sprake zijn van een cosmetisch probleem, dan is het raadzaam om eerst nog een intakegesprek in te plannen. De dermatoloog of huidtherapeut heeft dan de tijd om u uitgebreid over de mogelijke behandeling te informeren.

Afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken, dan kunt u contact opnemen met de secretaresse van de polikliniek Dermatologie op telefoonnummer (0314) 32 96 90. Zij is op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.

Legitimatiebewijs

Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de polikliniek Dermatologie. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u dit dan bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Kosten en vergoeding


Betaling

Wij verzoeken u de kosten van het intakegesprek en de behandeling(en) te pinnen. Zorgt u er daarom voor dat u uw pinpas meeneemt bij uw bezoek aan de polikliniek Dermatologie. Creditcards en contant geld worden niet geaccepteerd.

Vergoeding

De cosmetische dermatologische behandelingen vallen niet onder de basisverzekering (basispakket) van de zorgverzekeraar. Deze zorg betaalt u dus zelf. Het is mogelijk dat u een tegemoetkoming in de kosten krijgt als u een aanvullende verzekering heeft. Dit staat dan vermeld in de polis van het aanvullend pakket van uw verzekering. U kunt de rekening dan zelf indienen bij uw verzekeraar.

Het is mogelijk dat zorgkosten die niet door uw verzekering worden vergoed, aftrekbaar zijn bij uw belastingaangifte. Voorwaarde is dan wel dat u voor de behandeling een medische indicatie van uw arts heeft gekregen. Vindt de behandeling puur om cosmetische reden plaats, dan geldt dit niet.

Prijsoverzicht

Voor een actueel prijsoverzicht van de cosmetische dermatologische behandelingen zie onze website www.dermatologie.slingeland.nl.

Meer informatie/vragen

Meer informatie over de verschillende behandelingen kunt u vinden op onze website www.dermatologie.slingeland.nl.

Als u vragen heeft na het lezen van deze folder, kunt u contact opnemen met de secretaresse van de polikliniek Dermatologie op telefoonnummer (0314) 32 96 90. Zij is op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 1979-jan-24