Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Slaapcentrum Slingeland
Keel-, neus- en oorheelkunde
Longziekten

Polygrafie bij u thuis

Polygrafie bij u thuis

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Een polygrafie is een onderzoek, waarbij tijdens de slaap gegevens worden geregistreerd. Met u is afgesproken dat u de polygrafie zelf thuis uitvoert. In deze folder vindt u informatie over dit onderzoek.

Polygrafie

Het doel van een polygrafie is om de oorzaak van uw slaapproblemen te achterhalen. Een polygrafie wordt ook gedaan om te controleren of uw slaapapneu voldoende onder controle is.

Verloop van het onderzoek

De meetinstrumenten ophalen

U komt op de afgesproken datum en tijd naar het Slingeland Ziekenhuis voor het ophalen van de meetinstrumenten en instructies. Neem Ingang Z (zie plattegrond). U hoeft zich niet te melden, u kunt direct plaatsnemen in de wachtruimte.

Indien u een CPAP-apparaat (masker) gebruikt, neemt u uw masker en slang mee naar het ziekenhuis.

Wanneer u zelf niet in staat bent om de meetinstrumenten op te halen, kan dit ook door een partner of naaste gedaan worden. Bij het ophalen krijgt u instructies over het aansluiten van de meetinstrumenten. Ook krijgt u een schriftelijke instructie mee. Uw partner of naaste kan u helpen met het aansluiten van de meetinstrumenten.
ingang Z plattegrond

Voorbereiding


Eten, drinken, medicijnen

U mag eten en drinken zoals u gewend bent. Ook kunt u medicijnen gewoon blijven gebruiken.

CPAP, MRA-beugel of SPT

Indien u een CPAP-apparaat, MRA-beugel of slaap positie trainer (SPT) heeft, dient u dit ook thuis tijdens de registratie te gebruiken tenzij dit anders is aangegeven.

Het onderzoek


Het plaatsen van meetinstrumenten


De volgende ochtend

Wij verzoeken u om het koffertje met alle spullen tussen 07.00 en 09.15 uur af te geven bij de medewerker van de receptie in de hal bij de hoofdingang. Het is belangrijk dat u het koffertje op tijd inlevert omdat de apparatuur diezelfde dag weer nodig is voor andere patiënten.

De uitslag

Bij uw eerste polygrafie wordt de uitkomst van uw slaaponderzoek in een gezamenlijk overleg (multidisciplinair overleg) door de verschillende specialisten van het Slaapcentrum beoordeeld. De uitslag krijgt u van één van de specialisten van het Slaapcentrum (de longarts, neuroloog of KNO-arts). De secretaresse belt u de dag na het gezamenlijk overleg om deze afspraak te maken.

Betreft het een controle-onderzoek, dan heeft u al een afspraak met de specialist ontvangen voor de uitslag.

Website

Het Slaapcentrum van het Slingeland Ziekenhuis heeft een eigen kenniscentrum: https://slaapcentrum.slingeland.nl. Op deze website vindt u onder andere informatie over specialisten, ziekte/aandoeningen, onderzoeken en behandelingen.

Vragen

Heeft u vragen over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met het Slaapcentrum Slingeland. Het Slaapcentrum is op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer (0314) 32 95 20.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.


Foldernummer: 1927-feb-24