Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cosmetische Dermatologie Slingeland

Huidverbetering door chemische peeling en laserbehandeling

Huidverbetering door chemische peeling en laserbehandeling

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Voor huidverbetering is de combinatie van een peeling met een laserbehandeling het meest effectief. Door de peeling wordt uw huid stralender en krijgt een betere teint. De laser stimuleert de aanmaak van collageen, dat zorgt voor een stevigheid van uw huid. Deze vorm van behandelen wordt ook wel als 'skin rejuvenation' aangemerkt.

In de weken voor de behandeling en tussen behandelingen

Probeer vanaf zes weken voor een behandeling UV-licht zoveel mogelijk te mijden. Dat houdt in dat u zonlicht vermijdt, niet onder de zonnebank gaat. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger. Ook dient u geen zelfbruinende crème te gebruiken. In de week voor de behandeling mag u het te behandelen gebied niet meer epileren, harsen of scrubben.

De dag van de behandeling

Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

Glycolzuurpeeling

Voor de peeling gebruikt de huidtherapeut glycolzuur, een fruitzuur met een etsende werking op de huid. Het bovenste laagje huidcellen wordt met dit zuur verwijderd. Hierdoor wordt uw huid stralender en krijgt een betere teint.

Opbrengen van de peeling

Nadat uw huid grondig is gereinigd, brengt de huidtherapeut de glycolzuurpeeling aan op uw huid. De vloeistof kan een beetje branderig aanvoelen, maar dit trekt snel weg. Na een aantal minuten verwijdert de huidtherapeut het glycolzuur weer van uw huid. De peeling duurt ongeveer 15 minuten.

De behandeling met Nd:YAG-laser

Na het verwijderen van de peeling zal de laserbehandeling plaatsvinden. Tijdens de behandeling met de laser dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Met de laser worden verschillende passes (bewegingen) over de huid gemaakt. De behandeling met laser is enigszins pijnlijk, maar een verdoving is niet nodig. De meeste mensen verdragen de behandeling goed. De laserpulsen voelen aan als warmte 'prikjes' op de huid.

De peeling en de laserbehandeling duren samen ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droog deppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne crèmes gebruiken.

Bescherm uw huid tot 6 weken na de behandelingen goed tegen de zon door zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger te gebruiken. Ga ook niet onder de zonnebank.

Aantal behandelingen

Om een optimaal resultaat te verkrijgen zullen zes behandelingen nodig zijn. Er zal tussen de behandelingen een rustperiode van 2 weken zitten.

Bijwerkingen

De risico's van deze peeling en de laser zijn minimaal omdat beide behandelingen erg veilig zijn. Het is mogelijk dat na de behandeling een heftig branderig gevoel ontstaat. U kunt de huid dan koelen met een natte doek. De eerste 24 tot 48 uur kunnen roodheid, zwelling en puntvormige korstjes ontstaan in het behandelde gebied.

Vergoeding

Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Ongeschikt voor behandeling

U komt niet in aanmerking voor deze behandelingen als u:
Afspraak maken
U kunt tijdens kantooruren bellen met de secretaresse van de polikliniek Dermatologie om een afspraak te maken. Telefoonnummer: (0314) 32 96 90.

Verhinderd
Mocht u voor de afspraak verhinderd zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om minimaal 24 uur van tevoren contact met ons op te nemen en dit door te geven via telefoonnummer (0314) 32 96 90.

Betalen
Wij verzoeken u de kosten van het intakegesprek en de behandeling(en) te pinnen. Zorgt u er daarom voor dat u uw pinpas meeneemt bij uw bezoek aan de polikliniek Dermatologie. Creditcards en contant geld worden niet geaccepteerd.

Een overzicht van de prijzen per behandeling vindt u op https://dermatologie.slingeland.nl of vraag ernaar bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Legitimatiebewijs
Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de polikliniek Dermatologie. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u dit dan bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Waar meldt u zich
Voor de behandeling meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie (Slingeland Ziekenhuis, locatie Gezellenlaan).

Vragen
Als u vragen heeft na het lezen van deze folder, kunt u contact opnemen met de secretaresse van de polikliniek Dermatologie op telefoonnummer (0314) 32 96 90. Zij is op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 16.30 uur.

Uw mening telt
Het is voor ons belangrijk om te weten hoe u onze zorgverlening heeft ervaren. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit blijven verbeteren. Regelmatig sturen wij patiënten thuis een vragenlijst toe waarin wij vragen naar hun mening over onze zorgverlening. U ontvangt deze vragenlijst wanneer u een e-mailadres heeft laten registreren bij de balie of in Mijn Slingeland. Daarnaast kunt u uw mening kwijt op het suggestieformulier 'Bent u tevreden? Kan het beter? Uw mening telt!'. Het suggestieformulier is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. Op de website www.slingeland.nl kunt u een digitaal suggestieformulier invullen (klik op 'Patiënteninfo', vervolgens op 'klachten en suggesties' en dan op 'suggestieformulier').

Wanneer u een klacht heeft, kunt u dit bespreken met de huidtherapeut of dermatoloog. Eventueel kunt u de folder 'Een klacht, wat zijn de mogelijkheden' raadplegen. Deze folder is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. Op onze website www.slingeland.nl kunt u de folder ook downloaden.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 1914-jan-24