Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Plastische Chirurgie

Ingreep onder plaatselijke verdoving

Ingreep onder plaatselijke verdoving

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Binnenkort wordt bij u een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving verricht. De ingreep vindt plaats in de poliklinische operatiekamer (pok). Na de ingreep kunt u naar huis. In deze folder vindt u informatie over de ingreep onder plaatselijke verdoving.

Datum en tijdstip behandeling


Uw behandeling: _____________________________________________
vindt plaats op: _____________________________________________
om: ________________ uur

De arts die u behandelt is: _________________________________________

Als de bovenstaande omschrijving volgens u niet volledig of niet juist is, verzoeken wij u contact op te nemen met de de polikliniek Plastische Chirurgie.

Voorbereidingen

Om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen, dient u zich als volgt voor te bereiden:
Wij raden u aan om u door iemand te laten begeleiden. Degene die u begeleidt, kan tijdens de ingreep wachten in wachtruimte van de poliklinische operatiekamer.

Eten en drinken

U hoeft niet nuchter te zijn voor de behandeling. U mag van tevoren dus gewoon eten en drinken.

Voor de ingreep

Meldt u zich 5 minuten voor de behandeling bij de polikliniek Plastische Chirurgie (souterrain, route 28). De verpleegkundige brengt u naar de operatiekamer. Indien nodig wordt u verzocht zich gedeeltelijk uit te kleden. Dit is afhankelijk van de plek waar de ingreep plaatsvindt.

Als u medicijnen gebruikt of als u overgevoelig bent voor pleisters, jodium, antibiotica of latex, geef dat dan door aan de arts of de verpleegkundige.

Tijdens de ingreep

Tijdens de operatie is het gebied waar de ingreep plaatsvindt afgedekt met steriele doeken en wordt schoongemaakt met desinfecterende vloeistof. De plastisch chirurg geeft een aantal prikken rondom deze plek. De plek wordt vrijwel direct daarna gevoelloos. Hierna wordt de ingreep uitgevoerd.

Na de ingreep

Na de ingreep wordt de wond gehecht. Hiervoor worden meestal niet-oplosbare hechtingen gebruikt. Deze verwijdert de verpleegkundige dan bij de controleafspraak. De hechtingen worden afgedekt met verband of pleisters.

Het gebied rondom de plaats van de ingreep moet 5 tot 7 dagen droog blijven. U kunt gerust douchen, als u er maar voor zorgt dat het verband of de pleisters droog blijven gedurende 5 tot 7 dagen.

Na de ingreep:

Vervoer naar huis

Als u met de auto naar de polikliniek komt, zorg er dan voor dat u niet zelf hoeft te rijden. Wij raden het af om na een operatie te fietsen of een auto te besturen. Ook als u met een taxi naar huis gaat is het verstandig u te laten begeleiden.

Controle

Voordat u naar huis gaat, wordt een afspraak met u gemaakt voor controle bij de polikliniek Plastische Chirurgie.

Verhinderd

Bent u verhinderd? Meld dit dan zo spoedig mogelijk bij de secretaresse van de polikliniek Plastische Chirurgie.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Als u na de operatie onverwacht ernstige klachten krijgt, dan adviseren wij u binnen kantoortijden contact op te nemen met de polikliniek Plastische Chirurgie. Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw eigen huisartsenpost. De dienstdoende huisarts zal dan gaan overleggen met de dienstdoende plastisch chirurg. (Patiënten die aangesloten zijn bij de Huisartsenpost Oude IJssel in Doetinchem kunnen bellen naar: (085) 48 53 444)

Bereikbaarheid

U kunt de polikliniek Plastische Chirurgie op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur bereiken bereiken op telefoonnummer (0314) 32 99 44.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.




Foldernummer: 921-feb 24