Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Plastische Chirurgie

Endoscopische voorhoofdlift

Endoscopische voorhoofdlift

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Een voorhoofdlift is een chirurgische ingreep waarmee over de oogkassen vallende wenkbrauwen omhoog en diepe horizontale plooien op het voorhoofd glad worden getrokken. Een alternatief voor een rimpelloos voorhoofd is inspuiting met Botox.

Werkwijze

U wordt verzocht voor de ingreep géén make-up te gebruiken.

Bloedverdunners

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt (bijvoorbeeld Coumarine, Marcoumar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, Asprobruis, Kinderaspirine), moet u dit melden tijdens uw gesprek met de plastisch chirurg. De plastisch chirurg bespreekt met u of u deze medicijnen voorafgaand aan de operatie kunt blijven gebruiken of dat u met deze medicijnen dient te stoppen.

Overgevoeligheid

Laat het ons weten of u overgevoelig bent voor bepaalde medicijnen, jodium, pleisters of andere stoffen.

Bij een voorhoofdlift wordt een aantal kleine sneden in de haarlijn gemaakt. Via een van deze sneden wordt een kleine penvormige camera naar binnen gebracht. Deze camera is gekoppeld aan een monitor waarop de chirurg de ingreep kan volgen. Via de andere sneden kunnen de instrumenten naar binnen worden gebracht, waarmee overtollig weefsel wordt weggenomen en spieren worden verkort. Hierna worden de sneden gehecht. Er worden kleine 'schroefjes' aangebracht om de huid en spieren beter vast te maken.

Een voorhoofdlift wordt uitgevoerd onder narcose. Na de operatie wordt u wakker in de 'uitslaapkamer' (verkoeverkamer) en na enige tijd brengt de verpleegkundige u naar de verpleegafdeling.Tot het moment waarop u de kliniek verlaat wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw plastisch chirurg.

Na de ingreep

Na de ingreep zult u minimaal twee dagen absolute rust moeten houden. Het behandelde gebied zal gezwollen zijn en bloeduitstortingen vertonen. Dit alles trekt geleidelijk weg. U kunt deze zwelling koelen met een coldpack of diepvriesdoperwten in een zakje. Let wel op dat de huid niet bevriest.

De kans is groot dat u een paar dagen last heeft van hoofdpijn. Hiervoor volstaat een lichte pijnstiller als paracetamol. De hechtingen worden na 2 weken verwijderd. De meeste patiënten gaan na 10 dagen weer aan het werk.

Het gevoel in uw voorhoofd zal een aantal weken anders zijn. Dit varieert per patiënt van zeer gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw voorhoofd terug. De littekens worden verborgen door uw haar. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen.

Nadat de zwelling verdwenen is heeft u al een goed beeld van het resultaat van de ingreep. Een voorhoofdlift is echter een chirurgische ingreep en uw lichaam moet zich van deze ingreep herstellen. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling is dan ook pas na enkele maanden te beoordelen.

Heeft u nog vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg ze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Bereikbaarheid

U kunt de polikliniek Plastische chirurgie bereiken op telefoonnummer (0314) 32 99 44.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.



Foldernummer: 915-jan 24