Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie

Echo-onderzoek van een gewricht (artrogram)

Echo-onderzoek van een gewricht (artrogram)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Uw behandelend arts heeft, in overleg met u, een echo-onderzoek van een gewricht (een artrogram) aangevraagd. Een radioloog voert dit onderzoek uit. In deze folder leest u meer over het onderzoek. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Radiologie (eerste etage, route 62) en duurt ongeveer 20 minuten. Als uw behandelend arts het nodig vindt, wordt er ook een aanvullend MRI of CT-scan onderzoek gedaan.

Zwangerschap

In verband met de röntgenstraling is het belangrijk te weten of u in verwachting bent. Als u (mogelijk) zwanger bent, neem dan contact op met uw behandelend arts. Hij/zij overlegt dan met u of het onderzoek door kan gaan.

Echo-onderzoek van een gewricht voor MRI of CT

Wanneer u op de echotafel ligt, wordt de huid om het gewricht ontsmet met jodium. De radioloog maakt meerdere opnames. De radioloog spuit een kleine hoeveelheid contrastvloeistof in het gewricht. Daarna volgt de MRI of CT-scan in een andere kamer op afdeling Radiologie. Soms is het gewricht nog wat gevoelig en stijf na het onderzoek. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt na verloop van tijd.

Allergie

Als u allergisch bent voor jodium op de huid, meld dit aan de laborant vóór het onderzoek begint.

De uitslag van het onderzoek

De arts die het onderzoek heeft aangevraagd (uw huisarts of specialist), ontvangt altijd de uitslag.

Bij verhindering

Als u op het afgesproken tijdstip bent verhinderd, bel dan zo snel mogelijk naar de afdeling Radiologie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 t/m 17.00 uur, telefoonnummer (0314) 32 95 05.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust aan de radioloog of laborant.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: jan 24