Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cardiologie

72-uurs elektrocardiogram (holter 3 dagen)

72-uurs elektrocardiogram (holter 3 dagen)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

De arts heeft, in overleg met u, een 72-uurs elektrocardiogram (ECG) aangevraagd. Uw hartslag wordt gedurende 72 uur opgenomen met een holter recorder tijdens uw normale dagelijkse activiteiten. Het geeft een beeld van uw hartritme in rust en tijdens inspanning. De arts kan daarna bepalen of u behandeld dient te worden.

Bij verhindering

Als u op de afgesproken datum verhinderd bent, belt u dan zo spoedig mogelijk, als het kan minstens 24 uur van tevoren, naar de polikliniek Cardiologie, telefoonnummer (0314) 32 95 55. U kunt dan meteen een nieuwe afspraak maken.

Voorbereiding


Waar meldt u zich

U meldt zich op de afgesproken tijd bij de secretaresse van de polikliniek Cardiologie (eerste etage, route 58). De secretaresse vertelt u in welke wachtruimte u kunt plaatsnemen. Een doktersassistent haalt u hier op.

Het aansluiten van de holter recorder

Een doktersassistent van de functieafdeling Cardiologie voert het onderzoek uit. Met ontbloot bovenlichaam neemt u plaats op een stoel. De doktersassistent ontvet uw huid plaatselijk met alcohol en schuurt de huid licht op. Dit is nodig voor een goede registratie. Bij mannen verwijdert de doktersassistent soms plaatselijk wat borsthaar.

Daarna plakt de doktersassistent plakkers met elektroden bij u op de borst. De elektroden geven steeds signalen van uw hartritme door aan de holter recorder. U draagt de recorder een dag en een nacht.


Nadat de holter recorder is bevestigd, kunt u weer naar huis of naar uw werk. U draagt de holter recorder in een tasje om uw middel of nek. Dit tasje krijgt u op de polikliniek. Met de holter recorder kunt u uw normale dagelijkse werkzaamheden blijven doen.

Holterdagboek

U krijgt een dagboekje mee waarin u uw bezigheden van de dag noteert. Ook eventuele klachten kunt u hierin opschrijven. In het dagboek leest u meer hierover.

Belangrijk

Bijwerkingen

Wanneer u de plakkers verwijdert, kunnen plakresten op uw lichaam achterblijven. Dit kunt u het beste verwijderen met olie, bijvoorbeeld slaolie of babyolie. Het kan zijn dat de huid op de plek van de plakkers rood is. Deze rode vlekken kunt u insmeren met vette crème, bijvoorbeeld vaseline.

Afkoppelen van de holter recorder

De volgende dag kunt u de holter recorder zelf afdoen:

Inleveren van de holter recorder

U brengt de holter recorder tussen 08.00 en 08.15 uur terug naar de polikliniek Cardiologie (eerste etage, route 58). Zorgt u ervoor dat u op tijd bent, want de holter recorder is weer nodig voor een volgende patiënt. Als u de holter recorder in het weekend terugbrengt, kan dat de hele dag bij de receptie bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Uitslag

De cardioloog die het onderzoek heeft aangevraagd, ontvangt de resultaten. U krijgt de uitslag van het onderzoek te horen tijdens een vervolgafspraak met uw cardioloog, tenzij uw cardioloog anders met u heeft afgesproken.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stelt u ze dan gerust aan de medewerkers van de polikliniek Cardiologie. De polikliniek Cardiologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur op telefoonnummer (0314) 32 95 55.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.
Foldernummer: dec 23