Logo Slingeland Ziekenhuis.
Topbalk beeld rechts.
Topbalk beeld midden.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

Kindergeneeskunde


De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Van Neonatologie Nazorgspreekuur naar de jeugdgezondheid van GGD NOGNeonatologie Nazorgspreekuur
De eerste 4 jaren na de geboorte hebben we uw kind gevolgd en begeleid op het Neonatologie Nazorgspreekuur. Tijdens dit spreekuur had u contact met de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van Yunio en met de kinderarts van het ziekenhuis.

4 jaar
De controles op het nazorgspreekuur stoppen als uw kind 4 jaar is. Als het nodig is, blijft de kinderarts uw kind behandelen. Hiervoor wordt dan een afspraak gemaakt op het poliklinisch spreekuur van de kinderarts. De begeleiding rondom groei en ontwikkeling draagt Yunio over aan de jeugdgezondheid van GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG). Zij verzorgen de jeugdgezondheid op de scholen.

Overdracht naar GGD NOG
Vanaf 4 jarige leeftijd gaat uw kind naar de basisschool. Ook nu uw kind naar school gaat, is het belangrijk om de ontwikkeling van uw kind te blijven volgen. De jeugdgezondheid van GGD Noord- en Oost- Gelderland ondersteunt u hierin.

Uit onderzoek weten we dat te vroeg geboren kinderen soms extra ondersteuning nodig hebben in hun ontwikkeling. Zoals bij het leren (vloeiend) bewegen en spreken, het schools leren of het reguleren van gedrag en emoties. Het is lastig om vooraf te voorspellen welke kinderen in de toekomst extra ondersteuning nodig hebben. Tijdens de groei en ontwikkeling van uw kind kan het zijn dat bij ouders of school vragen hierover ontstaan. Het team jeugdgezondheid is er voor deze vragen en regelt zo nodig passende ondersteuning.

In groep 1 maakt u kennis met het team jeugdgezondheid dat verbonden is aan de school van uw kind. Dan wordt uw kind, net als alle andere kinderen, uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek door de jeugdverpleegkundige. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar gezondheid, ontwikkeling, ogen, oren, gewicht en lengte van uw kind. Uiteraard kunt u ook vragen stellen aan de jeugdverpleegkundige.


Samen met u wordt gekeken of en wanneer er een vervolgcontact plaatsvindt. Buiten de gewone contactmomenten om, kunt u het team jeugdgezondheid altijd benaderen. U kunt elke werkdag bellen tussen 8:00 en 12:00 uur via 088-4433100 of mail naar jgz@ggdnog.nl.

Meer weten over het werk van GGD NOG en de jeugdgezondheid? Kijk dan op de website van GGD NOG: www.ggdnog.nl.


Foldernummer: 2269-jun 22