Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Verpleegafdeling N1
Cardiologie

Weer naar huis na een hartkatheterisatie via de pols

Weer naar huis na een hartkatheterisatie via de pols

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Bij u is onlangs een hartkatheterisatie via de pols uitgevoerd. Binnenkort mag u naar huis, uw behandelend arts heeft dit met u besproken. In deze folder vindt u meer informatie over uw vertrek uit het ziekenhuis en adviezen om thuis verder te herstellen.

Ontslaggesprek

De verpleegkundige van de afdeling voert een ontslaggesprek met u. In dit gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ook evalueert de verpleegkundige met u de opname.

Uitslag

De cardioloog bespreekt de uitslag van het onderzoek met u tijdens een vervolgafspraak. Meestal is deze vervolgafspraak nog voordat u naar huis gaat. Wanneer dit niet mogelijk is, dan wordt hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt.

Uw vertrek uit het ziekenhuis

Als er geen bijzonderheden zijn, mag u dezelfde dag naar huis. Meestal is dit 2 uur na het verwijderen van het polsbandje.

Nazorg

Tijdens uw opname in het ziekenhuis is met u besproken of u na uw ontslag uit het ziekenhuis nog zorg nodig heeft. Indien nodig, is er hulp voor thuis geregeld. Eventuele hulpmiddelen zijn verkrijgbaar bij de thuiszorgwinkel.

Mogelijk gaat u voor tijdelijke opvang naar een verzorgings-, verpleeghuis of revalidatiecentrum.

Vervoer

Wanneer u met ontslag gaat, mag u niet zelf naar huis rijden. Zorgt u er daarom voor dat iemand u weer naar huis brengt na de opname. Als het niet mogelijk is om zelf vervoer te regelen kunt u dit overleggen met de verpleegkundige.

Eerste nacht na het onderzoek

Wij adviseren u om de nacht na de hartkatheterisatie niet alleen door te brengen. Het is verstandig om vooraf te regelen dat iemand bij u thuis overnacht.

Leefregels voor thuis

Het is belangrijk dat u na een hartkatheterisatie het rustig aan doet. De prikplaats heeft tijd nodig om te genezen. Belast uw arm daarom zo min mogelijk. Om de risico's op een bloeduitstorting of een nabloeding op de prikplaats zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk dat u zich houdt aan een aantal leefregels.

De eerste 24 uur na de ingreep:


24 uur na de ingreep mag u de pleister verwijderen.

De eerste en tweede dag na de ingreep:


Drie dagen na de ingreep:


Een week na de ingreep:


Bijwerkingen en complicaties

Na een hartkatheterisatie kunnen de volgende klachten optreden:

Deze verschijnselen zijn normaal en verdwijnen na enkele dagen vanzelf.

Belt u direct het alarmnummer 112 wanneer:


Andere problemen of vragen na uw opname

De medisch specialist informeert uw huisarts over uw ontslag en stuurt een digitale ontslagbrief waarin alles staat over uw behandeling en de nazorg. Neem bij problemen of vragen na uw opname in het ziekenhuis contact op met uw huisarts. Uw huisarts is op de hoogte van uw situatie. Indien nodig overlegt de huisarts met de specialist in het ziekenhuis. Buiten kantoortijden en in het weekend kunt u de huisartsenpost bellen.

Uw mening telt
Het is voor ons belangrijk om te weten hoe u onze zorgverlening heeft ervaren. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit blijven verbeteren. Regelmatig sturen wij patiënten thuis een vragenlijst toe waarin wij vragen naar hun mening over onze zorgverlening. U ontvangt deze vragenlijst wanneer u een e-mailadres heeft laten registreren bij de balie of in Mijn Slingeland. Daarnaast kunt u uw mening kwijt op het suggestieformulier 'Bent u tevreden? Kan het beter? Uw mening telt!'. Het suggestieformulier is verkrijgbaar op verpleegafdelingen en poliklinieken. Op de website www.slingeland.nl kunt u een digitaal suggestieformulier invullen (ga naar Patiënt > Praktische zaken > Klacht of suggestie).

Wanneer u een klacht heeft, kunt u de folder 'Een klacht' raadplegen.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.



Foldernummer: 2226-apr 25