Logo Slingeland Ziekenhuis.
Topbalk beeld rechts.
Topbalk beeld midden.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Cosmetische Dermatologie Slingeland
Dermatologie


Huidanalyse

Wat is de conditie van uw huid?


Algemeen
Om uw huid goed te kunnen verzorgen, is het van belang om te weten welk huidtype u heeft en wat de conditie van uw huid is. Met behulp van een Visia-huidanalyse kan de huidtherapeute van de polikliniek Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis uw huidconditie in beeld brengen. Op basis daarvan krijgt u een persoonlijk en onafhankelijk behandel- en verzorgingsadvies.

Huidscan
De Visia is een apparaat dat gedetailleerde foto's van de verschillende lagen van uw huid maakt. Dit apparaat registreert meer dan met het blote oog zichtbaar is. Hierdoor wordt de conditie van uw huid goed zichtbaar. Aan de hand van deze foto's wordt de huid beoordeeld op:
  • rimpelvorming
  • de aanwezigheid van het aantal vlekken (pigmentvlekken, rode vlekken en acne-vlekken)
  • de grootte van de poriën
  • de structuur van de huid (textuur)
  • het aantal rode vaatjes en rode gebieden
  • bruine vlekken
  • UV-schade van de huid
  • (acne)bacteriën op de huid

Deze huidkenmerken worden vergeleken met leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht met hetzelfde huidtype.

De resultaten
De resultaten van de Visia-huidscan worden zichtbaar in een beoordelingsrapport. Dit rapport geeft van elk van de bovenstaande kenmerken aan wat de conditie van uw huid is. Van elk huidkenmerk wordt een foto zichtbaar waaraan een score wordt gekoppeld. Deze percentages geven aan wat de huidconditie is in vergelijking met mensen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht met hetzelfde huidtype.

Advies op maat
Aan de hand van de resultaten van de Visia-huidscan krijgt u een persoonlijk en doeltreffend advies over de verzorging van uw huid. U hoort welke bestanddelen van crèmes bij uw huid passen, welke bestanddelen u beter kunt vermijden en welke producten u het beste kunt gebruiken. De huidtherapeute en dermatologen zijn niet merkgebonden. Zij geven u dus een onafhankelijk advies over welk verzorgingsproduct het meest geschikt voor u is. Ook mensen die cosmetica en huidverzorgingsproducten slecht verdragen, krijgen een passend advies. Iedere huid is tenslotte uniek en vraagt om specifieke verzorging.

Een huidscan duurt in totaal ongeveer 30 minuten.

Vervolgbehandeling
Het kan voorkomen dat naar aanleiding van de huidscan een huidprobleem zichtbaar wordt. Als u dit probleem wilt aanpakken, kan de huidtherapeute u adviseren over een mogelijke vervolgbehandeling. Op de polikliniek Dermatologie worden diverse cosmetische behandelingen uitgevoerd, zoals couperosebehandeling, huidverbeterende behandelingen en het verminderen van pigmentplekken.

Afspraak maken
U kunt tijdens kantooruren bellen met de secretaresse van de polikliniek Dermatologie om een afspraak te maken. Telefoonnummer: (0314) 32 96 90.

Verhinderd
Mocht u voor de afspraak verhinderd zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om minimaal 24 uur van tevoren contact met ons op te nemen en dit door te geven via telefoonnummer (0314) 32 96 90.

Betalen
Wij verzoeken u de kosten van het intakegesprek en de behandeling(en) te pinnen. Zorgt u er daarom voor dat u uw pinpas meeneemt bij uw bezoek aan de polikliniek Dermatologie. Creditcards en contant geld worden niet geaccepteerd.

Een overzicht van de prijzen per behandeling vindt u op https://dermatologie.slingeland.nl of vraag ernaar bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Ponskaartje/afsprakenkaartje
Neem uw ponskaartje/afsprakenkaartje met daarop uw patiëntgegevens mee naar de polikliniek Dermatologie. Heeft u nog geen ponskaartje/afsprakenkaartje? Dan maakt de secretaresse van de polikliniek Dermatologie deze voor u. Neemt u dan wel een geldig legitimatiebewijs mee.

Uw mening telt
Het is voor ons belangrijk om te weten hoe u onze zorgverlening heeft ervaren. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit blijven verbeteren. Regelmatig sturen wij patiënten thuis een vragenlijst toe waarin wij vragen naar hun mening over onze zorgverlening. U ontvangt deze vragenlijst wanneer u een e-mailadres heeft laten registreren bij de balie of in Mijn Slingeland. Daarnaast kunt u uw mening kwijt op het suggestieformulier 'Bent u tevreden? Kan het beter? Uw mening telt!'. Het suggestieformulier is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. Op de website www.slingeland.nl kunt u een digitaal suggestieformulier invullen (klik op 'Patiënteninfo', vervolgens op 'klachten en suggesties' en dan op 'suggestieformulier').

Wanneer u een klacht heeft, kunt u dit bespreken met de huidtherapeut of dermatoloog. Eventueel kunt u de folder 'Een klacht, wat zijn de mogelijkheden' raadplegen. Deze folder is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. Op onze website www.slingeland.nl kunt u de folder ook downloaden.

Hoe gaan wij met uw vertrouwelijke gegevens om
Zodra u zich meldt in het ziekenhuis, leggen wij persoonlijke gegevens over u vast. Die gegevens zijn geheim. Alleen de arts die u behandelt, de zorgverleners die bij uw behandeling betrokken zijn en uzelf mogen uw gegevens inzien. Meer informatie over de omgang met uw gegevens en andere rechten en plichten, kunt u lezen in de folder 'Uw rechten en plichten als patiënt'. Deze folder is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. De folder kunt u ook lezen op www.slingeland.nl (klik op: Patiënteninfo > Folders).


Foldernummer: 2188-sep 19