Logo Slingeland Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cosmetische Dermatologie Slingeland
Dermatologie

Huidanalyse

Huidanalyse

Wat is de conditie van uw huid?

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Algemeen

Om uw huid goed te kunnen verzorgen, is het van belang om te weten welk huidtype u heeft en wat de conditie van uw huid is. Met behulp van een Visia-huidanalyse kan de huidtherapeute van de polikliniek Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis uw huidconditie in beeld brengen. Op basis daarvan krijgt u een persoonlijk en onafhankelijk behandel- en verzorgingsadvies.

Huidscan

De Visia is een apparaat dat gedetailleerde foto's van de verschillende lagen van uw huid maakt. Dit apparaat registreert meer dan met het blote oog zichtbaar is. Hierdoor wordt de conditie van uw huid goed zichtbaar. Aan de hand van deze foto's wordt de huid beoordeeld op:
Deze huidkenmerken worden vergeleken met leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht met hetzelfde huidtype.

De resultaten

De resultaten van de Visia-huidscan worden zichtbaar in een beoordelingsrapport. Dit rapport geeft van elk van de bovenstaande kenmerken aan wat de conditie van uw huid is. Van elk huidkenmerk wordt een foto zichtbaar waaraan een score wordt gekoppeld. Deze percentages geven aan wat de huidconditie is in vergelijking met mensen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht met hetzelfde huidtype.

Advies op maat

Aan de hand van de resultaten van de Visia-huidscan krijgt u een persoonlijk en doeltreffend advies over de verzorging van uw huid.

U hoort welke bestanddelen van crèmes bij uw huid passen, welke bestanddelen u beter kunt vermijden en welke producten u het beste kunt gebruiken. De huidtherapeute en dermatologen zijn niet merkgebonden. Zij geven u dus een onafhankelijk advies over welk verzorgingsproduct het meest geschikt voor u is. Ook mensen die cosmetica en huidverzorgingsproducten slecht verdragen, krijgen een passend advies. Iedere huid is tenslotte uniek en vraagt om specifieke verzorging.

Een huidscan duurt in totaal ongeveer 30 minuten.

Vervolgbehandeling

Het kan voorkomen dat naar aanleiding van de huidscan een huidprobleem zichtbaar wordt. Als u dit probleem wilt aanpakken, kan de huidtherapeute u adviseren over een mogelijke vervolgbehandeling. Op de polikliniek Dermatologie worden diverse cosmetische behandelingen uitgevoerd, zoals couperosebehandeling, huidverbeterende behandelingen en het verminderen van pigmentplekken.

Afspraak maken
U kunt tijdens kantooruren bellen met de secretaresse van de polikliniek Dermatologie om een afspraak te maken. Telefoonnummer: (0314) 32 96 90.

Verhinderd
Mocht u voor de afspraak verhinderd zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om minimaal 24 uur van tevoren contact met ons op te nemen en dit door te geven via telefoonnummer (0314) 32 96 90.

Betalen
Wij verzoeken u de kosten van het intakegesprek en de behandeling(en) te pinnen. Zorgt u er daarom voor dat u uw pinpas meeneemt bij uw bezoek aan de polikliniek Dermatologie. Creditcards en contant geld worden niet geaccepteerd.

Een overzicht van de prijzen per behandeling vindt u op https://dermatologie.slingeland.nl of vraag ernaar bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Legitimatiebewijs
Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de polikliniek Dermatologie. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u dit dan bij de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Uw mening telt
Het is voor ons belangrijk om te weten hoe u onze zorgverlening heeft ervaren. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit blijven verbeteren. Regelmatig sturen wij patiënten thuis een vragenlijst toe waarin wij vragen naar hun mening over onze zorgverlening. U ontvangt deze vragenlijst wanneer u een e-mailadres heeft laten registreren bij de balie of in Mijn Slingeland. Daarnaast kunt u uw mening kwijt op het suggestieformulier 'Bent u tevreden? Kan het beter? Uw mening telt!'. Het suggestieformulier is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. Op de website www.slingeland.nl kunt u een digitaal suggestieformulier invullen (klik op 'Patiënteninfo', vervolgens op 'klachten en suggesties' en dan op 'suggestieformulier').

Wanneer u een klacht heeft, kunt u dit bespreken met de huidtherapeut of dermatoloog. Eventueel kunt u de folder 'Een klacht, wat zijn de mogelijkheden' raadplegen. Deze folder is verkrijgbaar op de polikliniek Dermatologie. Op onze website www.slingeland.nl kunt u de folder ook downloaden.

Uw privacy en onze geheimhouding

Om u de beste zorg te kunnen geven, hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens leggen wij digitaal vast en beveiligen wij goed. Wij gaan zorgvuldig om met deze gegevens en houden ons aan de wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht hebben en u als patiënt recht heeft op privacy. Uitgebreide informatie over uw privacy, rechten en plichten vindt u in de folder ‘Uw rechten en plichten als patiënt’. Deze folder kunt u raadplegen op folders.slingeland.nl.Foldernummer: 2188-jan-24